11 léngkah anu kedah dipikaharti dina ngolah gear

Mesin gear mangrupikeun prosés anu rumit pisan. Ngan ku ngagunakeun téknologi anu leres tiasa ngahasilkeun produksi anu efisien. Unggal bagian tina prosés produksi ogé kedah ngahontal dimensi anu pas pisan.
Daur ngolah gear ngawengku péngkolan biasa → hobbing → gear shaping → cukur → péngkolan teuas → gear grinding → honing → pangeboran → grinding liang jero → las → pangukuran, nu geus ngonpigurasi pikeun prosés ieu Sistim clamping luyu hususna penting. Salajengna, urang bakal ngenalkeun sistem clamping gear dina sababaraha prosés.
Ngolah mobil biasa
Dina péngkolan biasa, kosong gear biasana dijepit dina mesin péngkolan nangtung atanapi horizontal. Pikeun fixtures clamping otomatis, kalobaannana teu kudu masang alat stabilisasi bantu dina sisi séjén spindle nu.

Hobbing
Kusabab ékonomi punjulna, gear hobbing mangrupikeun prosés motong anu dianggo pikeun ngahasilkeun gear éksternal sareng gear cylindrical. Gear hobbing loba dipaké teu ngan dina industri otomotif, tapi ogé dina manufaktur transmisi industri skala badag, tapi premis nu teu diwatesan ku kontur luar workpiece nu bakal diolah.
Ngabentuk gear
Gear shaping nyaéta prosés machining gears, nu utamana dipaké nalika gear hobbing teu mungkin. Metoda ngolah ieu utamana cocog pikeun ngolah huntu internal gears jeung ngolah huntu éksternal gears kapangaruhan ku struktur.

Ngolah cukur
Cukur gear mangrupikeun prosés ngabéréskeun gear, kalayan sabeulah anu cocog sareng profil huntu gear nalika motong. Proses ieu ngagaduhan ékonomi produksi anu luhur, ku kituna parantos seueur dianggo di industri.
Hésé péngkolan
péngkolan teuas ngamungkinkeun pikeun ngaganti prosés grinding mahal. Supaya tiasa dianggo sacara normal, sababaraha bagian sistem sareng bagian pamrosesan disambungkeun babarengan. Milih parabot mesin katuhu, fixtures, sarta parabot motong nangtukeun kualitas éfék péngkolan.
Gear grinding
Kiwari, pikeun suksés ngahontal katepatan anu dipikabutuh dina produksi gear, dina seueur kasus, panyumputan keras permukaan huntu penting pisan. Dina produksi masal, metoda processing pisan ekonomis jeung éféktif. Di sisi anu sanésna, sami sareng pamrosésan sampel, nalika nganggo alat ngagiling anu tiasa disaluyukeun, ngagiling gear bakal nunjukkeun kalenturan anu langkung ageung.